Притеснително: Все повече заразени с Ковид-19 се лекуват в болници в Гърция

Обмислят се нови ограничения в Германия, ако случаите тръгнат нагоре

26.07.2021 | 19:10 Редактор: Елеонора Танева

В Гърция отново отварят клиники за лечение на пациенти с Ковид-19. Но има и добра новина от южната ни съседка - ситуацията на остров Миконос вече е овладяна.

В 06.00 часа тази сутрин приключи локдаунът в Миконос, наложен миналата седмица. Властите обаче изразяват притеснения за други популярни туристически дестинации, които има опасност да влязат в "червената зона". 

"Тези ограничения бяха откачени. Прекарахме няколко нормални дни и после ограниченията влязоха в сила", възмущава се турист.

"Взехме ферибота до другите острови, за да можем да се забавляваме", казва друг, намерил вратичка, за да не си провали ваканцията.

На този фон приетите в болница в Гърция се увеличават. 

Нови ограничения ще има и в Германия, ако броят на случаите достигне нов пик в следващите месеци. Засега обаче това не се налага. 

"Аз не вярвам в задължителното ваксиниране. Не мисля, че е правилно индиректно да притискаме хората да се ваксинират. Това, което искам е, да достигнем една висока квота на ваксинирани, което и в момента се опитваме", заяви лидерът на християндемократите Армин Лашет.

Междувременно проучване на министерството на здравеопазването в Израел сочи, че ваксината на Pfizer предпазва от хоспитализация и по-тежко преболедуване на Делта варианта. Но ефикасността по отношение на заразяване е едва 39%.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК