Масови проверки в заведенията и местата за събиране в Гърция

80% от новите случаи в страната са на носители на Делта варианта

26.07.2021 | 12:56 Редактор: Десислава Атанасова
Масови проверки в заведенията и местата за събиране в Гърция

В Гърция властите засилиха контрола върху заведенията и местата, където се събират много хора. Здравният министър Василис Кикилиас съобщи, че 80% от новите Ковид случаи в страната, които нарастват, са на носители на Делта варианта.

Свалиха ограниченията на остров Миконос. Местните власти съобщават, че има много слабо понижение на разпространението на Ковид вируса. 

Оказва се, че полицията не може да ограничи с проверки събирането на много хора на едно място. Вместо в заведенията, партита се организираха във вили, на яхти или на брега на морето, предава БНР.

Властите в Гърция промениха тактиката и засилиха контрола върху заведенията. За нарушения на мерките налагат високи глоби или затварят заведението за две седмици.

Все повече са случаите на заразени деца в детските лагери, информират от здравното министерство в Гърция.

Днес отново има опашки от чакащи туристи на главните гръцки пристанища. На Пирея и Патра са необходими поне два часа за проверка на здравните документи на пътуващите, информират пристанищните власти. 

Ситуацията на остров Миконос е овладяна. В 06.00 часа тази сутрин приключи локдаунът, наложен миналата седмица. Властите в южната ни съседка обаче изразяват притеснения за други популярни туристически дестинации, които има опасност да влязат в червената зона. Сред тях са островите Корфу, Закинтос, Лерос.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК