Шокираща картина в Германия и Белгия - цели села са под вода, броят на жертвите расте

В провинция Рейнланд-Пфалц 1300 души са в неизвестност

17.07.2021 | 14:00 Редактор: Жаклина Иванова

Расте броят на жертвите на наводненията в Западна Европа. Стихията отне живота на 160 души, а стотици са изчезнали. Само в Германия жертвите са най-малко 135. Някои населени места са напълно унищожени. Усилията на спасителните екипи продължават

Шокираща картина на опустошенията в Германия и Белгия - цели села под водата, а коли, заклещени между срутени сгради и отломки. Свлачищата отнесоха къщи, пътища и превърнаха цели райони в разруха. Пожарникари помагат в евакуацията на хората.

В Германия две западни провинции са много тежко засегнати. В провинция Рейнланд-Пфалц 1300 души са в неизвестност, а спасителите са разтревожени, че все още не се вижда краят на бедствието. Има скъсани язовирни стени. За това властите наблюдават състоянието на водоемите.

Най-малко девет души в заведение за хора с увреждания са се удавили, след като са били хванати във наводнен капан в район Арвайлер. Белгия, Нидерландия и Люксембург също са засегнати от екстремните валежи.

В Белгия властите обявиха 20 юли за ден на национален траур заради жертвите на наводненията. Железопътният транспорт все още е прекъснат в по-голямата част на Валония, като 21 000 души в региона са без ток. Остава сложна и ситуацията по пътищата.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК