Меркел: Ограниченията ще отпаднат, когато повечето германци се ваксинират

Германия няма да налага задължителна ваксинация за определени професии, както вече обяви Франция

13.07.2021 | 17:16 Редактор: Юлия Христова
Меркел: Ограниченията ще отпаднат, когато повечето германци се ваксинират

Ограниченията, наложени заради пандемията, ще отпаднат, когато повечето германци се ваксинират, заяви канцлерът Ангела Меркел, коментирайки вече потвърдената новина, че от 19 юли Англия отменя всички мерки. Според германски представители обаче това е „твърде рисков експеримент“.

„Главният въпрос е колко хора ще пожелаят да се ваксинират“, каза Меркел на пресконференция. „Колкото повече го направят, толкова по-бързо ще се върнем към нормалния си живот“. Днес страната отчете 646 нови случая, повече от предходните дни. Расте и броят на заразени на 100 000 души – до 6.4 сега срещу 4.9 преди седмица.

Същевременно Меркел заяви, че Германия няма да налага задължителна ваксинация за определени професии, както вече обяви Франция. По думите това само би намалило доверието във ваксинационната кампания като цяло.

По думите й правителството ще се старае всячески да избегне налагането на нов локдаун наесен, но за целта трябва да се спазват определени мерки и колкото се може повече хора да се ваксинират, пише "Монитор".

Снимка: Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК