Скандална игра: Потребители пращат Хитлер в Рая или Ада

Google и Apple призовани да я свалят от платформите и да се извинят

11.07.2021 | 12:22 Редактор: Анисия Иванова
Скандална игра: Потребители пращат Хитлер в Рая или Ада

Игра за мобилни телефони, която позволява на потребителите да "съдят" известни исторически личности, предизвика реакция сред еврейските групи в Австралия, особено поради факта, че съдържа персонаж на Адолф Хитлер, пише "Дейли Мейл Австралия".

Приложението, озаглавено „Съдният ден: Божи ангел. Рай или Ад?", вече е изтеглено повече от милион пъти в Google и Apple.

Потребителите на играта могат да решават съдбата на различни исторически личности, като избират дали да ги изпратят в рая или ада, въз основа на това, което са направили през живота си. Един от персонажите, които се съдят, е не друг, а лидерът на нацистка Германия и диктатор Адолф Хитлер, който е показан в играта, застанал пред килия, пълна със затворници, и информира потребителите, че "е събрал и убил милиони в концентрационен лагер". В друга сцена Хитлер „кара танк“, а в трета държи бебе със сини очи и руса коса, с надпис, обозначаващ усилията му да формира „арийска раса“.

Председателят на Комисията за борба с клеветата Двир Абрамович каза: "Тази игра доказа, че сме достигнали ужасно падение и че злоупотребата с Холокоста не може да бъде по-вулгарна."

"Няма нищо смешно и забавно в чудовище като Хитлер, отговорно за унищожаването на 6 милиона евреи, включително 1,5 милиона деца", каза още той, цитиран от БГНЕС.

Абрамович призова Google и Apple "незабавно да изтеглят унизителната игра от своята платформа и да се извинят", заявявайки, че не разбира причината, поради която играта е била одобрена.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК