В Англия: 300 хил. с петиция - искат почивен ден след финала на "Уембли"

Предложението е изпратено до британския премиер Борис Джонсън

09.07.2021 | 17:23 Редактор: Десислава Атанасова

Два дена преди финала на европейското първенство по футбол - страстите и емоциите при англичаните от първия финал на "трите лъва" продължават да се нажежават до червено.

В Англия вече мислят за европейската титла, а въодушевлението и еуфорията при феновете достигат нечувани висоти.

Вече над 300 хиляди души подписаха петиция до министър-председателя на Великобритания - Борис Джонсън, за предложение - 12 юни да бъде обявен за почивен в цялата страна, без значение от резултата. Въпреки че петицията ще бъде разгледана на заседание в парламента, британската преса съобщава, че подобен развой точно в деня след финала едва ли е възможен.

Медиите уточняват, че при триумф на "трите лъва" Джонсън със сигурност ще насрочи ден, в който цялата страна ще пропусне работа, за да отпразнува титлата. Вероятно това ще стане след 19 юли, когато ще бъдат разхлабени мерките срещу коронавируса. 

Междувременно футболистите на "трите лъва", които при спечелване на европейската титла ще си разделят 9,5 милиона паунда, са взели изключително благородно решение. Въпросната сума ще бъде дарена на Националната здравна служба, чиито служители изнесоха тежестта на пандемията в последната година и половина.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Аха! И тридневен траур също... Сигнализирай за неуместен коментар