Китай напредва: Тестват нови 22 ваксини срещу Ковид-19

Четири ваксини вече са получили условно разрешение за пускане на пазара

08.07.2021 | 20:38 Редактор: Десислава Атанасова
Китай напредва: Тестват нови 22 ваксини срещу Ковид-19

Държавната администрация по храните и лекарствата на Китай одобри провеждане на клинични изпитвания на 22 ваксини срещу Ковид-19, заяви говорителят на агенцията Юан Лин.

Четири ваксини за Ковид-19 са получили условно разрешение за пускане на пазара, а още три са одобрени за спешна употреба в страната.

След избухването на коронавируса в Китай, местни учени и специализирани компании започнаха проучване на пет вида ваксини: рекомбинантна субединична ваксина, инактивирана ваксина, аденовирусна векторна ваксина, ваксина на основата на нуклеинова киселина и жива атенюирана грипна ваксина.

Според главния епидемиолог на КНР страната най-бързо е разработила ваксината, базирана на аденовирусен вектор и инактивираната ваксина. Той също така отбеляза, че обикновено необходимостта да се наблюдават доброволците, участвали в изследването след клинични изпитвания, отнема от една до две години, но предвид скоростта и мащаба на разпространение на Ковид-19, ваксините за това заболяване навлизат на пазара по-бързо от обикновено, предава БГНЕС.

Снимка: Bloomberg L.P.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Веселин
преди 2 години
Всички са ***...Китайски,руски,щатски...Немски...И безкрайно вредни за човечеството.... Сигнализирай за неуместен коментар