В Туркменистан уж нямат Ковид-19, но въвеждат задължителна ваксинация

Страната одобри две руски и две китайски ваксини срещу вируса

07.07.2021 | 15:26 Редактор: Здравко Черкезов
В Туркменистан уж нямат Ковид-19, но въвеждат задължителна ваксинация

Туркменистан обяви днес, че въвежда задължителна ваксинация срещу Ковид-19 за всички пълнолетни граждани, макар потайната централноазиатска страна да твърди, че не е регистрирала случаи на коронавирус, предаде АФП.

Вестник "Неутрален Туркменистан", смятан за трибуна на правителството, написа, че всички граждани на възраст над 18 години "трябва да бъдат ваксинирани". Изключение ще се прави за хора с медицински противопоказания към ваксинирането, посочи изданието, цитирайки здравното министерство.

"За да е ефективно превантивното ваксиниране, всеки от нас трябва активно да участва в този процес", заяви здравното министерство, цитирано от БНР.

Туркменистан одобри две руски и две китайски ваксини срещу Ковид-19.

Изолираната централноазиатска държава е сред малкото страни, наред със Северна Корея, които още не са обявили случаи на заразени с коронавируса. Но чужди медии редовно поставят това под съмнение.

Съобщено бе, че турски дипломат, базиран в Туркменистан, е починал от заболяването миналата година, а посланикът на Великобритания потвърди през декември в социална медия, че се е заразил с вируса, докато е бил в страната.

Миналия уикенд друга страна в Централна Азия – Таджикистан, направи ваксинирането срещу коронавируса задължително за гражданите над 18 години.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК