Тръмп на дъното, определиха го като един от най-лошите президенти на САЩ

42-те анкетирани историци не го класират точно сред най-великите американски президенти

02.07.2021 | 22:45 Редактор: Жаклина Иванова
Тръмп на дъното, определиха го като един от най-лошите президенти на САЩ

Въпреки че Доналд Тръмп в началото на президентството си се похвали, че ще бъде "по-президент от всеки президент, който някога е заемал поста", с изключение на Ейбрахам Линкълн, сега историците твърдят, че е сред най-лошите американски президенти.

От 2000 година, насам, когато САЩ избира нов президент, C-SPAN анкетира президентските историци и ги моли да оценят всеки предишен американски главнокомандващ по 10 аспекта на президентското ръководство.

Това е първата година, в която Тръмп влиза в класацията след като напусна Белия дом. 142-те анкетирани историци не го класират точно сред най-великите американски президенти. Всъщност той е в дъното на списъка - на 41-во място.

Така Тръмп се превръща в най-лошия жив президент и се нарежда сред най-лошите президенти в цялата история на САЩ.

Докато Линкълн оглавява класацията на C-SPAN за четвърти пореден път, Тръмп дори не може да се доближи до върха. Той е последен в категориите за морален авторитет и административни умения. И в двете области той се нарежда на 44-то място от 44. (Въпреки че Тръмп е 45-ият президент, само 44 мъже са служили като президент - Гроувър Кливланд е изпълнявал два последователни мандата като 22-ри и 24-ти президент, поради което се брои само веднъж .)

Ниският рейтинг на моралния авторитет на Тръмп вероятно има нещо общо с броя на лъжите, които той изрече преди, по време и след президентството си. Той се класира над Франклин Пиърс, Джеймс Бюканън и Андрю Джонсън - и тримата са били расисти, пише dnes.bg.

"Доналд Тръмп, който обича суперлативите, едва ли ще е доволен от тази класация", каза историкът Тим Нафтали пред CNN.

Тръмп е оценен с най-високо в категорията за публично убеждение - под номер 32 и икономическо управление - на 34-то място.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК