Ню Йорк с тежък удар по Тръмп, той стартира собствена онлайн платформа

Прекратяват действията на всички договори с компанията Trump Organization

17.06.2021 | 12:28 Редактор: Тодор Петров
Ню Йорк с тежък удар по Тръмп, той стартира собствена онлайн платформа

Ню Йорк прекратява действията на всички договори с компанията Trump Organization – собственост на семейството на американския президент Доналд Тръмп. Това обяви кметът на града Бил де Блазио.

Според него, при създалата се ситуация за престъпна властите на града смятат "подстрекателството към метеж срещу правителството на Съединените щати".

Trump Organization има договори с Ню Йорк за експлоатацията на атракциони в Сентръл парк, две популярни пързалки и голф игрището Ferry Point, които носят годишна печалба в размер на 17 млн. долара.

В момента атракционите са затворени, а решението за прекратяването на действието на договорите ще влезе в сила 25 дни, след като уведомлението бъде получено от компанията, предаде БГНЕС.

В същото време Тръмп стартира онлайн платформа, за да публикува съобщения до своите привърженици, съобщи Fox News. Платформата From the Desk of Donald J. Trump ще се излъчва от уебсайта на Комитета за политически действия Save America.

Само Тръмп ще може да публикува съобщения в онлайн платформата, а последователите му ще могат да ги споделят в социалните мрежи. 

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК