Сватба зад решетките - Джулиан Асандж иска да сключи брак в затвора

Двойката вече има двама сина - на 4 години и на 2,5 години

26.06.2021 | 17:55 Редактор: Десислава Атанасова
Сватба зад решетките - Джулиан Асандж иска да сключи брак в затвора

Джулиан Асандж възнамерява да се ожени в затвора за партньорката си Стела Морис. Новината обяви самата Морис в интервю за ДПА преди 50-тия рожден ден на съоснователя на "Уикилийкс" на 3 юли.

Австралийският журналист прекара над две години в лондонския затвор с висока степен на сигурност "Белмарш".

Връзката му с Морис започна, докато Асанж беше в посолството на Еквадор в Лондон, където поиска политическо убежище. Двойката вече има двама сина - на 4 години и на 2,5 години.

Морис обясни, че желаят да сключат брак в затвора, защото са сгодени от 2016 г., но обстоятелствата до момента не са им позволявали да осъществят намеренията си.

По думи на Морис все още не е определена дата за венчавката. Двойката обаче се справяла с бюрократичните изисквания и се надява да сключи брак "скоро".

Бъдещата булка обясни, че процедурата е много сложна.

"Разговаряхме със свещеническата служба на затвора за това и те казаха, че в "Белмарш" не е имало сватба откакто са там, което е 12 години. Так,а че това не е нещо, което може да се направи без усилие", разказа тя, цитирана от в. "Монитор"

Морис обясни, че двамата с Асандж трябва да имат и документи от родните си държави, които да удостоверят, че досега не са били женени.

Това е дълъг бюрократичен процес, но вече сме го започнали, обобщи тя.

Срещу Асанжд са повдигнати 18 обвинения, включително проникване в компютърните системи на американското правителство и нарушаване на законите за шпионаж с публикуването на хиляди класифицирани документи на САЩ. Асандж може да получи до 175 години, ако бъде екстрадиран в САЩ.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Женене за жена по рождение!? Сигнализирай за неуместен коментар