Семейство Байдън съобщи, че едно от кучетата им е починало

Писмено изявление на президентската двойка бе разпространено от Белия дом

19.06.2021 | 22:45 Редактор: Искра Ангелова

Американският президент Джо Байдън и първата дама Джил Байдън обявиха смъртта на едно от двете си овчарски кучета - Шамп, който беше на около 13 години. Писмено изявление на президентската двойка бе разпространено от Белия дом, съобщава ТАСС.

"Днес, с натежало сърце, информираме всички вас, че любимото ни немско овчарско куче Шампион мирно си отиде у дома. Той е нашият постоянен, обичан спътник през последните 13 години и цялото семейство Байдън го обожаваше", се казва в текста.

Шамп (съкратено от Шампион) като кученце се настанява в семейството на настоящия американски лидер след победата на Барак Обама на президентските избори през 2008 г. Байдън беше вицепрезидент на САЩ при Обама.

Настоящият държавен глава и съпругата му имат и второ овчарско куче - тригодишния Мейджър. И двете кучета влязоха в Белия дом няколко дни след откриването на Байдън на 20 януари. В началото на март, след като Мейджър нападна един от пазачите на Белия дом, кучетата бяха изпратени в семейния дом на президентската двойка в Делауеър и в края на месеца бяха върнати, информира БГНЕС.

В края на март обаче, овчарското куче отново ухапа мъж на територията на Белия дом. След това специалистите започнаха да провеждат обучение с Мейджър директно във Вашингтон.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК