Зоран Заев: Бъдещето на Европа е със Западните Балкани

"Докато има лидерство, посветено на евроинтеграцията, европейската перспектива ще побеждава над евроскептиците", заяви той

18.06.2021 | 16:16 Редактор: Жаклина Иванова
Зоран Заев: Бъдещето на Европа е със Западните Балкани

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев, който участва днес в среща за Западните Балкани във Виена, благодари на австрийския канцлер Себастиан Курц за инициативата и за домакинството на срещата, като отбеляза, че докато има такова лидерство, което е посветено на евроинтеграцията, европейската перспектива винаги ще побеждава над евроскептиците, съобщава МИА.

"Изразявам искрената си благодарност на канцлера на Австрия Себастиан Курц, който още веднъж демонстрира днес във Виена истинска отговорност и лидерство както към Западните Балкани, така и към Европа. Докато има подобно лидерство, ангажирано с интеграцията, европейската идея не може да бъде заплашена и европейската перспектива винаги ще побеждава над евроскептиците", написа Заев във Facebook.

Той подчерта, че днешната дискусия във Виена още веднъж показва, че бъдещето на Европа е със Западните Балкани и бъдещето на Западните Балкани е с Европа, предаде БТА.

Заев, който е придружен от вицепремиера по европейските въпроси Никола Димитров, ще проведе и двустранна среща с канцлера Курц.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК