Словения обяви край на епидемията, Ню Йорк празнува с фойерверки отпадналите мерки

Региони в Италия се завръщат към нормалния ритъм на живот

16.06.2021 | 14:00 Редактор: Искра Ангелова

Край на ограничителните мерки срещу коронавирус в някои държави. Региони в Италия се завръщат към нормалния ритъм на живот. Словения обяви край на епидемията, а в Ню Йорк отбелязаха с фойерверки отпадането на ограничителните мерки. 

Словения обявява край на ограничителните мерки, въведени преди осем месеца заради пандемията от Ковид-19. Властите премахнаха по-голямата част от останалите в сила ограничения. Културните и спортните събития ще се провеждат при 75% заетост. Условието е присъстващите да покажат, че са ваксинирани, имат отрицателен тест или са преболедували. 

Някои мерки, като носене на маска в закрити обществени пространства и спазването на безопасна дистанция между хората, остават в сила. 

В Италия също животът започва да се завръща в нормален ритъм. Центърът на Рим се оживи във вечерните часове, след като отпаднаха някои от мерките заради малкото случаи на Ковид. Хората се радват на свободата да се разходят свободно, а заведенията са пълни с хора, излезли на вечерно питие. 

Пищни фойерверки отбелязаха края на ограничителните мерки в Ню Йорк. Хиляди се насладиха на светлинното шоу и се радваха, че животът отново тръгва в нормален ритъм. 

"Не мога да повярвам, че съм тук. Боледувах от коронавирус и бях сама в стаята си в продължение на дни. Сега съм много щастлива, че съм тук, с толкова много хора, да споделим този щастлив момент", каза жителка на мегаполиса.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК