Все повече подрастващи са в болница с Ковид-19, САЩ настояват за имунизация

Според Американското обществено радио към момента един на всеки четвърти тийнейджър е получил ваксина

05.06.2021 | 09:52 Редактор: Жаклина Иванова
Все повече подрастващи са в болница с Ковид-19, САЩ настояват за имунизация

В Съединените щати се появиха призиви за ваксиниране на по-млади срещу Ковид-19. Това става след като ново проучване от Центровете за контрол и превенция на заболяванията показа, че има увеличаване на броя на тийнейджърите, които постъпват в болница с Ковид-19.

Младежите на възраст 12-17 е три пъти по-вероятно да влязат в болница заради Ковид-19 отколкото заради грип като тази вероятност се е увеличила през изминалите няколко месеца. Около 70 % от хоспитализираните са имали придружаващи заболявания, но здравни експерти обръщат внимание, че все пак 30 % от постъпилите в болница са били в перфектно здраве.

Проучването също показва, че скокът е бил през април при връщането в класни стаи и някои облекчения при мерките за носене на маска. Шефът на Центровете за контрол и превенция на заболяванията Рошел Валенски призова за ваксиниране на младежите възможно най-скоро, предаде БНР.

Валенски се обърна към родителите да разговарят с децата си за важността от превенцията. Според Американското обществено радио към момента един на всеки четвърти подрастващ е получил ваксина.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК