Учени в САЩ: Открихме ново лекарство срещу Ковид-19

Необходими са клинични проучвания, заключи д-р Трейси Руо

04.06.2021 | 13:06 Редактор: Юлия Христова
Учени в САЩ: Открихме ново лекарство срещу Ковид-19

Националният здравен институт на САЩ (NIH) заяви в четвъртък, че е открил потенциално ново лекарство, което може да се използва в борбата срещу Ковид-19.

Експерименталното лекарство, известно като TEMPOL, "може да ограничи инфекцията с SARS-CoV-2, като наруши активността на вирусен ензим, наречен РНК репликаза“.

Коментирайки откритието, Диана Бианки - директор на Националния институт за детско здраве и човешко развитие (NICHD), който е част от NIH, каза, че това "ще бъде важен инструмент за намаляване на тежестта на заболяването", ако лекарството се окаже безопасно и ефективно.

"Необходими са обаче клинични проучвания, за да се определи дали лекарството е ефективно при пациенти, особено в началния ход на заболяването, когато вирусът започне да се репликира“, заключи от своя страна д-р Трейси Руо от NIH, пише "Монитор".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
1 rate up comment rate down comment 0
био зарази
преди 2 години
Трябва да има граждански контрол над всички био-технологични лаборатории по целия свят. Иначе, все нови и нови вируси ще се появяват, модифицирани или сътворени от човешки ръце. Сигнализирай за неуместен коментар