Рязък скок на болните в Гърция, Великобритания премахва някои ограничения

Половината от всички пълнолетни в САЩ са напълно ваксинирани, заяви старши съветникът на Белия дом Анди Славит

26.05.2021 | 19:15 Редактор: Жаклина Иванова

Рязък скок на новозаразените в съседна Гърция отчита местната статистика. Новите случаи за денонощие там са 2433. Само преди ден те бяха 1381. Това става на фона на разхлабените мерки. В петък се очаква решение на Европейската агенция по лекарствата за одобряване на ваксината на Pfizer за деца между 12 и 15 години.

За последното денонощие направените тестове в Гърция са близо 70 000. На фона на покачващите се случаи страната е готова да ваксинира и 12-годишните.

"Това може да стане веднага, след като Европейската агенция по лекарствата вземе положително становище по въпроса", подчерта премиерът на Гърция Кириакос Мицоракис.

Ударни проверки извършва полицията на територията на цялата страна за спазване на мерките. Само вчера те са били над 52 000. Над 200 са наложените глоби - всяка по 300 евро - за липса на предпазна маска. 

На Острова си поеха малко въздух, след като отпадна забраната за ограничени пътувания и местни локдауни. Първоначално правителството искаше в осемте района в Англия, засегнати най-сериозно от индийския вариант на вируса, да има сериозни мерки.

Отвъд океана повече от половината американци са били ваксинирани срещу коронавирус.

"Сега, след като остава още една седмица до края на май, половината от всички пълнолетни в САЩ са напълно ваксинирани", заяви старши съветникът на Белия дом Анди Славит.

Шест седмици остават преди целта на американския президент Байдън за 70 % имунизирани до 4 юли.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 2
Gost
преди 2 години
Къде са тези заразени??? Що не кажете колко починали има за денонощие от ваксините ,колко нови случая има на иинсулти емболии тромбози ....всичко е огромна измишльотина! Болни има но не в такива размер...и починалите от ваксина са повече от починалите ох Вируса,но тези статистически данни не са уместни ,не дудобни за съобщаване а защо не и забранени! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 2
Gost
преди 2 години
Къде са тези заразени??? Що не кажете колко починали има за денонощие от ваксините ,колко нови случая има на иинсулти емболии тромбоИ ....ч Сигнализирай за неуместен коментар