Путин: Скоро пускаме четвърта ваксина срещу Ковид-19

Можем да преборим пандемията единствено чрез международна солидарност, заяви руският президент

18.05.2021 | 12:50 Редактор: Никола Симеонов
Путин: Скоро пускаме четвърта ваксина срещу Ковид-19

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че скоро страната ще пусне на пазара четвъртата си ваксина срещу Ковид-19, предава ТАСС.

"Скоро ще пуснем в оборот и четвъртата, а освен това и ваксинацията набира темпове“, заяви държавният глава на церемония по връчването на акредитивните писма на посланици на няколко страни в Руската Федерация.

Путин припомни, че Москва бързо е създала три собствени ефективни ваксини и призова постоянните членки на Съвета за сигурност на ООН и другите държави да работят в сътрудничество в борбата срещу пандемията на коронавируса. 

"Русия е заинтересована от сътрудничество с чуждестранни партньори в борбата срещу глобалната пандемия“, заяви той, цитиран от "Фокус". 

"Призоваваме за координирана работа на държавите - постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН, и на всички заинтересовани страни“, каза руският лидер и подчерта, че "мир, сигурност и устойчиво глобално развитие могат да бъдат осигурени само с усилията на цялата международна общност“.

Според президента "епидемията се превърна в истински тест за такива универсални човешки ценности като солидарност, взаимопомощ и хуманизъм“.

"Страната ни предоставя целенасочена помощ на повече от 60 държави от всички континенти, ние споделяме нашия опит и помощ при настройването на
производството на местни лекарства в чуждестранни предприятия“, каза ръководителят на руската държава.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК