В няколко европейски столици се провеждат пропалестински демонстрации

Имаше лозунги с надпис: "Спрете да убивате невинни деца"

15.05.2021 | 21:37 Редактор: Десислава Атанасова
В няколко европейски столици  се провеждат пропалестински демонстрации

Пропалестински демонстрации се проведоха в редица европейски столици днес.

В Лондон и Мадрид хиляди излязоха по централните улици, за да протестират срещу най-сериозното изостряне на конфликта от години.  В британската столица демонстрантите носеха плакати с надписи "Свободна Палестина“ и "Спрете да убивате невинни деца“.

В Мадрид около 2500 души, много от които младежи, преминаха през центъра на града, загърнати с палестински флагове.

„Искаме светът да научи, че Израел е окупатор и постоянно води война с Палестина и по-конкретно в Газа. Светът трябва да знае, че в Палестина всеки ден се извършват военни престъпления и убийства. Международната общност трябва да се намеси!“, настоя протестираща в Испания.

В Париж полицията използва сълзотворен газ и водни оръдия, за да разпръсне пропалестинската демонстрация, забранена от френското министерство на вътрешните работи. Около 4200 полицаи и жандармеристи наблюдават поддържането на реда във френската столица, всички магазини в района на демонстрацията бяха затворени.

В Берлин на демонстрацията присъстваха над хиляда души, но се стигна до арести, след като някои от протестиращите не спазиха ограниченията срещу коронавируса, пише БНР.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК