Белият дом: Безопасността на журналистите е върховна отговорност

От "Ал Джазира" определиха атаката като "престъпление" и опит за "заглушаване на медиите"

15.05.2021 | 21:17 Редактор: Десислава Атанасова
Белият дом: Безопасността на журналистите е върховна отговорност

Белият дом "директно" е напомнил на Израел, че негова "върховна отговорност" е да гарантира сигурността на журналистите, след като израелски въздушен удар разруши сграда в Газа с офиси на медии, предаде Ройтерс.

"Комуникирахме директно с израелците, че гарантирането на безопасността на журналистите и независимите медии е върховна отговорност", написа Джен Саки в Туитър.

Израелската армия потвърди, че нейни изтребители са нанесли удар по многоетажна сграда в град Газа, където според нея се намирало военно оборудване на разузнавателните служби на терористичната организация "Хамас", която използвала като "жив щит" намиращите се в сградата офиси на медии.

Армията подчерта, че преди нанасянето на удара своевременно е предупредила цивилните лица в сградата, като им предоставила достатъчно време за евакуация.

"Терористичната организация "Хамас" умишлено разполага военни обекти в центъра на гъстонаселени граждански райони в ивицата Газа", заяви пресслужгбата на израелската армия, пише БТА,

Шефът на бюрото на "Ал Джазира" в Палестина и Израел заклейми като "престъпление" и опит за "заглушаване на медиите" израелската атака срещу сградата, в която се помещавал офисът на катарската телевизия в Газа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК