Полицията във Франция разби масово парти с 400 души

Друго незаконно парти беше открито късно в петък в От-Корле, което привлече около 500 души

02.05.2021 | 20:49 Редактор: Здравко Черкезов
Полицията във Франция разби масово парти с 400 души

През уикенда стотици хора пренебрегнаха комендантския час във Франция с незаконни партита в поне два града, докато полицията успя да попречи да се организира масово рейв парти в Париж, съобщиха полицейските среди.

В събота, близо до източния град Дижон, около 400 души се събрали в изоставен хангар, преди полицията да успее да спре захранването на звуковата система около 2:00 часа в неделя. Полицията също използва сълзотворен газ, за да попречи на десетки други да се опитат да се промъкнат, въпреки усилията за разчистване на помещенията.

Двама души бяха задържани, включително предполагаемия организатор, а полицията издаде 205 глоби за неспазване на националния комендантски час, който започва в 19:00 ч.

"Това събитие е напълно безотговорно, имайки предвид здравната криза в страната," заяви пред AФП висшият регионален служител на правителството Фабиен Судри.

Друго незаконно парти беше открито късно в петък в От-Корле, село в западната част на Бретан, което привлече около 500 души. Въпреки полицейската намеса много хора останаха да пренощуват на мястото и в събота, въпреки че всички бяха напуснали до неделя сутринта, каза полицията, добавяйки, че са издадени близо 330 глоби за нарушения на ограниченията заради Ковид-19.

Междувременно полицията в Париж осуети рейв парти, планирано в индустриална зона близо до югоизточния край на града, задържайки трима души, включително заподозрян организатор, съобщава БГНЕС.

"Тези хора биха направили по-добре да останат вкъщи и да бъдат търпеливи още малко", заяви министърът на правосъдието Ерик Дюпон-Морети пред радио "Франс Интер".

Миналата седмица президентът Еманюел Макрон призна, че има желание да излезе от третото блокиране на вируса в страната, като обяви поетапно премахване на ограниченията през следващите два месеца. Средните училища ще отворят отново в понеделник и началото на националния полицейски час ще бъде изместено до 21:00 ч. на 19 май, когато кафенета и ресторанти ще могат да се отворят отново само масите на открито.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК