8 души в света притежават над 100 милиарда долара

Богатите никога не са били по-богати

23.04.2021 | 23:00 Редактор: Десислава Атанасова
 8 души в света притежават над 100 милиарда долара

Богатите никога не са били по-богати. Благодарение на възходящите пазари най-богатите забогатяха с 4 трилиона долара през 2020 г. Сега в света има 8 души, които притежават над 100 милиарда долара.

Изследване на университета в Мичиган показва, че самочувствието на свръхбогатите обаче не се различава много от тези  на другия край на скалата.

Богатите притежават голяма част от фондовия пазар.

Обикновено, когато пазарът бушува, както в момента, личното им състояние нараства и бива последвано от добро настроение за икономиката и финансите.

Джим Полсън от Leuthold Group каза, че има няколко възможни причини този път нещата да стоят различно: "Несъмнено в САЩ има огромен политически разрив. Наблюдаваме гражданско недоволство, има възможност данъците на богатите да бъдат повишени; и има значителна злоупотреба с икономически политики", пише Вloombergtv.bg

"Интересното днес е, че в конкретния исторически момент, когато очевидно имаме възстановяване под някаква форма, когато пазарът на акции е много оживен, в обичайния случай спредовете растат, а това не става", казва Джим Полсън.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК