Избиратели на Тръмп: Демократите използват Ковид-19, за да контролират хората

Феновете му искат да ги спаси от имигрантите и хомосексуалните

23.04.2021 | 13:23 Редактор: Здравко Черкезов
Избиратели на Тръмп: Демократите използват Ковид-19, за да контролират хората

Доналд Тръмп далеч не е завършил своето пътешествие към властта. Той има конкретни планове за бъдещето, а тези, които го подкрепят, искат да ги спаси от имигрантите, хомосексуалните и "социалистическите илюзии".

Тази седмица бившият американски президент заяви пред телевизионния канал "Фокс Нюз", че сериозно обмисля възможността да се кандидатира отново през 2024 г.

"Ще кажа така: гледам на тази възможност много сериозно", каза Тръмп в отговор на въпроса на водещите. 74-годишният милиардер продължава да е влиятелна фигура в Републиканската партия и най-вероятно ще спечели номинацията за президент, ако реши да се кандидатира отново, прогнозира "Бизнес Инсайдър".

Но може ли Тръмп отново да събере солидна подкрепа сред избирателите? В пространен материал швейцарският "Нойе Цюрхер Цайтунг" анализира този въпроси и представя аргументацията на част от гласоподавателите на бившия американски президент. На тези, които отново биха го подкрепили.

За кого гласува образованата средна класа

Както в много други щати, така и в Уисконсин поляризацията сред американците е голяма. Докато в големите градове на щата повечето гласоподаватели подкрепят демократите, в селските райони гласовете са предимно за републиканците. На президентските избори през ноември миналата година Джо Байдън спечели в Уисконсин с малка преднина. Но в някои райони той няма никакъв шанс. Например в югозападния окръг Озауки. Председателката на Републиканската партия там се казва Кати Брогхамър. Тя е на 59 години и работи като учителка, разказва "Нойе Цюрхер Цайтунг". Централата на партията ѝ е град Седарбург.

Преди президентските избори Седарбург привлече вниманието на водещи американски медии, сред които "Ню Йорк Таймс" и "Политико". Причината е, че профилът на жителите на идиличния и спокоен град е много близък до този на гласоподавателите на демократите, но въпреки това през 2016 година мнозинството от тях подкрепи Доналд Тръмп. По-голямата част от населението на Седарбург се числи към образованата средна гласа. Сред тях е и самата Кати Брогхамър.

"Използват Ковид, за да контролират хората"

"Това искат демократите - децата вече да не учат", казва Кати Брогхамър по адрес на строгите противоепидемични мерки и затварянето на училищата. Председателката на местната организация на партията споделя, че не е против защитните мерки по принцип, но не подкрепя налаганите от властта. Не й харесва например носенето на предпазни маски. Казва, че под маската човек не можел да си поема въздух. "Демократите използват Ковид-19, за да контролират хората още повече", убедена е тя, цитирана от DW.

Макар да признава, че този път републиканците в Седарбург са загубили, Кати Брогхамър е убедена, че изборите са били „откраднати". А какво мисли за Тръмп? "Обичаме нашия президент, защото е истински", споделя тя. След серия от хвалби по адрес на бившия американски президент, тя отговаря на въпроса дали все пак има нещо, което да не й допада: "Някои не харесват публикациите му в Туитър, признава Брогхамър. "Но заради цензурата и фалшивите новини той няма друг избор". За щурмуването на Капитолия през януари, жената признава, че е било "трагедия", но според нея "президентът Тръмп няма нищо общо с нея. „Неговите последователи никога не биха направили подобно нещо", казва тя.

"Демократите са глупаци"

На подобно мнение е и Рон Хойер от град Киуони, Уисконсин. Той е на 76 години, израснал е в семейство на строители. Когато станал на 18, решил да замине за Ню Йорк, където развил кариера в туристическия бранш. Десет години е бил военен, една от тях е прекарал във Виетнам.

"Демократите са глупаци", смята Хойер. Според него, членовете на кабинета не се избират според тяхната компетентност, а само защото са "хомосексуални или тъмнокожи". Вицепрезидентката Камала Харис той определя като "смееща се хиена". Чернокожите, според него, са "мързеливи". Все пак Хойер избягва да изрази обичайното расистко мнение, че това им е вродено: той смята, че чернокожите са станали мързеливи, защото "държавата им дава пари за нищо". Хойер вярва, че най-голямата грешка на демократите е презумпцията, че всички хора са равни и имат равни права. За него това е "социалистическа илюзия".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК