Тръмп се завръща: Бих се кандидатирал за президент, имам сериозна подкрепа

От правна гледна точка не бих искал да коментирам, подчерта той

20.04.2021 | 08:00 Редактор: Жаклина Иванова
Тръмп се завръща: Бих се кандидатирал за президент, имам сериозна подкрепа

Доналд Тръмп сериозно обмисля да се кандидатира за президентския пост през 2024 година, заяви самият той в интервю за "Фокс нюз", цитирано от ТАСС.

"Преди всичко бих искал да кажа, че това е все още много далеч“, каза Тръмп в отговор на въпрос относно шансовете за участието му в надпреварата на следващите президентски избори.

В същото време бившият ръководител на Белия дом отбелязва, че въз основа на резултатите от последните избори, на които спечели гласовете на повече от 75 милиона американци, той запазва високо ниво на подкрепа.

"Ето какво ще кажа: Приемам това много сериозно. Повече от сериозно. Но от правна гледна точка все още не бих искал да коментирам", подчерта Тръмп.

През март той заяви, че възнамерява след междинните избори в страната, които ще се проведат през 2022 г., да вземе окончателно решение относно възможността за повторно кандидатстване за президентския пост. 

Преди това Тръмп изрази увереност, че републиканците имат шанс да си върнат контрола върху двете камари на Конгреса на САЩ след изборите през 2022 г. На 28 февруари по време на реч на конференция на американските консервативни кръгове в Орландо, Флорида, Доналд Тръмп призна, че отново може да участва в президентската надпревара.   

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК