В парламента ври и кипи, не виждат какво става на километър от българската морска граница

Ролята на президента, особено през лятото, ще е много значима, каза Милен Керемедчиев

20.04.2021 | 21:37 Редактор: Юлия Христова

Ако има служебно правителство, поне то би трябвало да стои по-стабилно от това безвремие в момента. Това каза за "Денят ON AIR" бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

"В момента ври и кипи нашата парламентарна сцена, никой не обръща внимание какво става само на километър от българската морска граница", допълни той.

По думите му ролята на президента, особено през летния период, ще е много значима.

Русия между дипломатическите войни и военната интервенция в Украйна.

"Русия използва тези месеци, да за е максимално активна. Пресилено е да се говори за реални военни действия, що се отнася до Украйна", обясни събеседникът на Bulgaria ON AIR.

От думите му стана ясно, че със спирането на икономическия поток към Украйна, Русия иска да дестабилизира страната. Ставало дума за сплашване.

"Най-реалният сценарий - примерът, който видяхме в Грузия. Такъв сценарий може да бъде изигран в Украйна", подчерта бившият зам.-министър на външните работи. 

Според него политиката на президента на САЩ Джо Байдън има по-рязко и твърдо отношение спрямо Русия за сравнение с републиканците. 

"САЩ ще опитват много бързо да превъоръжат украинската армия, но превъоръжаването ще отнеме години. Трудно би могла да се предвиди среща Байдън-Путин", смята Керемедчиев. 

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК