Захарова: София да прекрати участието си в "лова на вещици"

Говорителката на руското външно министерство упрекна действията на прокуратурата в България

23.03.2021 | 15:09 Редактор: Здравко Черкезов
Захарова: София да прекрати участието си в

Русия си запазва правото на реципрочни мерки в отговор на изгонването на двама руски дипломати от България. Това се посочва в официално изявление на говорителя на руското министерство на външните работи Мария Захарова.  

Тя припомня, че българските власти предприемат такъв демарш за пети път през последната година и половина и отново без да предоставят никакви доказателства. 

По думите ѝ тези действия са били предшествани от шумна кампания на прокуратурата в България по разобличаването в държавните силови структури на група лица, които уж работели за Русия. 

Така, в съответствие с добре известния сценарий, е била подготвена почвата за изгонването на нашите дипломати, казва още Захарова. 

Тя подчертава, че поредната ескалация на антируската "шпиономания" в България рецидивира в навечерието на парламентарните избори на 4 април и на фона на изблика на русофобия на Запад, преди всичко в Съединените щати. 

"Отново призоваваме официална София да прекрати участието си в "лова на вещици", нанасяйки вреда на националните интереси на самата България. Крайно време е да се върнем към конструктивния двустранен дневен ред, който е много по-естествен за руско-българските отношения", заявява Захарова, цитирана от БНР.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК 

1
1 rate up comment rate down comment 0
коков
преди 4 месеца
Мария ,ненаричаи пуските шпиони-Вещици. Сигнализирай за неуместен коментар