Навални: Заплашват ме, искат да ми сложат усмирителна риза

В края на март той обяви гладна стачка в знак на протест

17.04.2021 | 08:55 Редактор: Жаклина Иванова
Навални: Заплашват ме, искат да ми сложат усмирителна риза

Руският опозиционер Алексей Навални каза, че затворническата управа го заплашва, че ще му сложи усмирителна риза, за да го храни насила, ако не спре гладната си стачка, тъй като здравето му сериозно се влошава, предаде Ройтерс.

44-годишният Навални, един от най-острите критици на руския президент Владимир Путин, обяви гладна стачка в края на март в знак на протест срещу отказа на затворническата администрация да го лекува правилно от остри болки в гърба и крака.

Управата на затвора заяви, че му осигурява правилно лечение, но той го отказва и настоява да бъде лекуван от избран от него лекар, извън персонала на затвора, което му е било отказано, пише dnes.bg.

В акаунта си в Instagram Навални каза, че има световъртеж, но може да ходи. 

"Тази сутрин една жена полковник застана над мен и каза, че кръвните ми изследвания показват сериозно влошаване на състоянието и има риск. Ако не спра гладната стачка, те са готови да ме хранят насила", написа руският опозиционер.

"Тя продължи да ми описва насладите от храненето насила. Усмирителна риза и други удоволствия", допълва с ирония критикът на Кремъл.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК