Навални се оплака от силна кашлица и температура

Опозиционерът започна гладна стачка на 31 март

05.04.2021 | 20:40 Редактор: Никола Симеонов
Навални се оплака от силна кашлица и температура

Руският опозиционер Алексей Навални, който излежава присъда в изправителна колония в Покров, Владимирска област, написа днес в профила си в Инстаграм, че има температура 38,1 и силна кашлица, а трима от 15-те други затворници в неговия отряд били хоспитализирани с туберкулоза, съобщиха руски медии.

Навални, който е един от най-острите критици на руския президент Владимир Путин, преди това се оплакваше от остра болка в гърба и крака, и обвини затворническите власти, че му отказват достъп до избрания от него лекар и не му осигуряват правилното лекарство, припомня Ройтерс.

На 31 март Навални обяви, че започва гладна стачка, за да протестира срещу условията в наказателната колония в Покров, на 100 км от Москва, предаде Франс прес.

"Цитирам официалните данни от измерването на температурата ми днес: 38,1 градуса и силна кашлица. Разбера се, продължавам гладната си стачка", написа Навални в Инстаграм.

Той също така обвини ръководството на наказателната колония, че го изтезава чрез лишаване от сън.

"Ето ви я "идеалната образцова колония". Всеки затворник се моли Богу да не се озове тук, защото вътре има лоши хигиенни условия и туберкулоза, а лекарства липсват", написа Навални, цитиран от БТА.

В петък редица руски медии отвърнаха на оплакванията на Навални от лошо отношение, като описаха наказателната му колония като "образцова".

"В това няма нищо вярно", отвърна днес Навални.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК