Алексей Навални обяви гладна стачка, изгубил чувствителност в краката си

Администрацията на затвора упорито отказва да му даде лекарства

31.03.2021 | 21:13 Редактор: Искра Ангелова
Алексей Навални обяви гладна стачка, изгубил чувствителност в краката си

Известният руски опозиционер и критик на Кремъл Алексей Навални обяви гладна стачка в затвора.  В профила си в Instagram Алексей Навални пише, че има нужда от медицинска помощ, но администрацията на затвора упорито отказва да му даде лекарства и да извика лекар.

Той споделя, че е изгубил чувствителност в части от левия и десния си крак. Миналата седмица адвокатите на опозиционера съобщиха за влошеното му здраве.

От Федералната служба за изпълнение на наказанията отговориха, че оценяват здравословното му състояние като „стабилно и удовлетворително“.

По-рано Навални разказа, че през нощта го будят и проверяват на всеки час, защото администрацията на затвора го смятала за склонен към бягство, информира БНР.

Ще припомня, че опозиционерът изтърпява наказание от две и половина години затвор в наказателна колония №2 в град Покров, Владимирска област.

През февруари той беше осъден ефективно заради многократно нарушаване на изпитателния срок на условната присъда за мошеничество по делото "Ив Роше" от 2014 г.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК