Губернаторът на Флорида забрани използването на "ваксинационни паспорти"

По-рано тази седмица Де Сантис заяви, че подобни изисквания са "неприемливи"

03.04.2021 | 09:57 Редактор: Юлия Христова
Губернаторът на Флорида забрани използването на

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис забрани използването на "ваксинационни паспорти", защото те нарушавали "индивидуалната свобода", съобщи АФП.

Заповедта на губернатора републиканец забранява на правителствените служби да издават всякаква "стандартизирана документация", удостоверяваща, че дадено лице е имунизирано срещу Ковид-19.

Той също така забранява на частни компании във Флорида да изискват всякакъв вид документ от своите клиенти, удостоверяващ тяхната ваксинация, или имунитет, след като са се възстановили от коронавируса.

В заповедта на Де Сантис, пламенен поддръжник на бившия президент Доналд Тръмп, който се смята за бъдещ потенциален кандидат за президент, се твърди, че "така наречените паспорти за ваксинация срещу Ковид-19 намаляват индивидуалната свобода и ще навредят на личното пространство на пациентите".

По-рано тази седмица Де Сантис заяви, че подобни изисквания, наложени от правителството на частния сектор, биха били "неприемливи".

"Искате да отидете на кино. Трябва ли да покажете това? Не.. Искате ли да отидете в тематичен парк? Не. Ние не подкрепяме това," каза той на пресконференция в понеделник.

Заповедта дойде, след като в. "Вашингтон Пост” съобщи, че администрацията на президента Джо Байдън разработва свои собствени насоки за такива паспорти, тъй като се стреми да премахне ограниченията заради пандемия в САЩ.

Подобен документ се обсъжда и в международен план като част от опит за съживяване на пътуванията и туризма.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


3
1 rate up comment rate down comment 0
Красимира
преди 3 години
Кога и у нас ще се появят такива достойти хора във властта ?! Бог да го пази господин Рон ДеСантис, че е в предната линия в тази война ! Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
гневна
преди 3 години
Докато има такива "острови на нормалността", на глобалистите няма да им се получи планът за нов световен ред. Те затова създадоха ПЛАНдемията. Всичко е именно заради това. Но докато има такива острови на нормалността, няма да им се получи. ЗАЩОТО ХОРАТА ГЛЕДАТ И ВИЖДАТ, ЧЕ НЯМА ПАНДЕМИЯ. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години
Дано не му се случи това,което се случи на президента на Танзания.... Сигнализирай за неуместен коментар