Корбин и други британски депутати се обявиха против ваксинационните паспорти 

Междупартийната група се състои от повече от 70 депутати

02.04.2021 | 12:20 Редактор: Здравко Черкезов
Корбин и други британски депутати се обявиха против ваксинационните паспорти 

Бившият лидер на британските лейбъристи Джереми Корбин и влиятелният консерватор Иън Дънкан Смит са сред повече от 70 депутати в британския парламент, които започват кампания срещу издаването на ваксинационни паспорти.

Междупартийната група обяви, че всяко изискване да се доказва ваксинационния статут за достъп до работа, бизнес или услуга е дискриминация и ще породи разделение на обществото.

Това става след като Daily Telegraph съобщи, че са планирани няколко пилотни теста за издаване на Ковид паспорти.

Правителството твърди, че още не са взети конкретни решения по въпроса за такива сертификати, но премиерът Борис Джонсън вчера посочи, че те биха били полезни и че живеем в свят, в който със сигурност ще бъдат изпозвани ваксинационни паспорти.

В момента в Англия е в ход проучване дали въвеждането на такива паспорти ще помогне за отваряне на икономиката, като това засяга дори посещенията на пъбовете, както и отварянето на театрите и стадионите.

Спорната мярка доведе до безпрецедентно обединяване на такива заклети политически врагове като Джереми Корбин и Иън Дънкан Смит, предава БНР. А лидерът на либералдемократите Ед Дейвид критикува правителството за опит за налагане на "долен авторитаризъм".

Много депутати от Консервативната партия на Борис Джонсън настояват за по-бързото премахване на локдауна. Според тях ваксинационните паспорти ще бъдат поредно ограничение, а не завръщане към нормален живот при положение, че масовото ваксиниране е успешно.

Снимка: Bloomberg L.P.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
5 rate up comment rate down comment 0
Марта
преди 3 години
Дано тази гледна точка да не е игра на доброто срещу лошото ченге.Дискриминация се явява и закона за извънредното положение,тъй като малка група политици ,под диктата на СЗО,лишават човечеството от основни негови права и свободи.Това продължава повече от година и то без резултат за здравето на населението.Унищожена е по- голямата част от икономиката и е налице безпрецедентна дългова криза.Внушава се от политици,медии и експерти,че ваксините са спасението,но ваксини няма.И така до безкрай? Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години