Ваксинираните отново могат да пътуват в САЩ

Няма да им бъде налагана карантина или да си правят тест за Ковид-19

02.04.2021 | 21:30 Редактор: Жаклина Иванова
Ваксинираните отново могат да пътуват в САЩ

Напълно ваксинираните хора могат да започнат да пътуват отново, ако вземат предпазни мерки като носене на маска и спазване на социална дистанция, съобщиха американските здравни власти.

В рамките на Съединените щати ваксинираните хора няма да се налага да се карантинират или да си правят тест за Ковид-19 след пътуване, съобщиха от Центровете за контрол и превенция на заболяванията.

Но международните пътници, насочени към Съединените щати, трябва да имат отрицателен тест за Ковид-19, преди да се качат в самолета, да бъдат тествани след пристигане и трябва да се поставят под карантина, ако местните власти в Съединените щати го изискват, се казва в изявление на CDC, съобщи БГНЕС. 

Ваксинираните пътници могат да отидат в чужбина, без да получат тест за Ковид-19 преди пътуване, освен ако това не се изисква от международната дестинация, се казва в новите насоки.

Те бяха въведени, тъй като пътуванията отново се ускоряват в САЩ, особено поради пролетната ваканция и великденските пътувания.

Повече от един на всеки пети възрастен в Съединените щати вече е напълно ваксиниран, заяви директорът на CDC Рошел Валенски на брифинг.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК