СЗО с критика към имунизацията: Ваксинирането в Европа е неприемливо бавно

Общият брой на смъртните случаи в Европа е почти един милион

01.04.2021 | 11:55 Редактор: Жаклина Иванова
СЗО с критика към имунизацията: Ваксинирането в Европа е неприемливо бавно

Световната здравна организация остро критикува "неприемливото бавно" ваксиниране в Европа и заяви, че нарастването на коронавирусните инфекции в региона е "тревожно", съобщи АФП. 

"Ваксините представляват най-добрия начин за излизане от тази пандемия. Разпространението на тези ваксини обаче е неприемливо бавно и удължава пандемията“, гласи изявление на директора на СЗО за Европа Ханс Клуге.

"Трябва да ускорим процеса чрез увеличаване на производството, намаляване на бариерите пред прилагането на ваксини и използването на всеки отделен флакон, който имаме на склад сега“, добави той.

Организацията заяви, че вирусната ситуация в Европа е "по-тревожна, отколкото сме виждали от няколко месеца“, предава БГНЕС. 

Преди пет седмици седмичният брой на новите случаи в Европа спадна до под един милион, но през миналата седмица се наблюдава нарастващо предаване на Ковид-19 в повечето страни от европейския регион. 

"Общият брой на смъртните случаи в Европа бързо се доближава до един милион, а общият брой на случаите ще надхвърли 45 милиона", се казва в изявлението.

СЗО предупреди, че бързото разпространение на вируса може да увеличи риска от нови варианти, което увеличава безпокойството. 

"Вероятността за поява на нови варианти се увеличава със скоростта, с която вирусът се размножава и разпространява, така че ограничаването на предаването чрез основни действия за контрол на заболяването е от решаващо значение", каза Дорит Ницан, регионален директор на СЗО за Европа при извънредни ситуации.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
1 rate up comment rate down comment 0
Марта
преди 3 години
Въпрос към СЗО: Защо забранихте ползването на ивермектин и хидроксихлорохин в протокола за лечение на Covid 19. ,след като има достатъчно данни за ефекта и са стари и безопасни лекарства . 2. Защо оказвате натиск за ваксиниране след като тези ваксини още не са лицензирани.3.Как СЗО ще коментира известният ефект от ваксината срещу Свински грип - нарколепсия.4. Защо продължават затварянията,след като се отразяват зле на психиката и на имунитета. Сигнализирай за неуместен коментар
3
2 rate up comment rate down comment 0
Бо
преди 3 години
***! Лъжци! Бийте си вие тая отрова! И не давайте акъли, за нищо не ставате, убийци! Господ ще ви накаже и то много скоро! И не само той! Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
Gil Beits
преди 3 години
1
0 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 3 години