Гърция е готова с изискванията към чуждестранни туристи

Туристическият сезон официално ще стартира от 14 май

28.03.2021 | 18:00 Редактор: Десислава Атанасова
Гърция е готова с изискванията към чуждестранни туристи

Гърция е готова с изискванията към чуждестранни туристи. Въвежда се строг протокол по спазване на мерките в туризма, като всички работещи в сектора се ваксинират.

Гръцкият министър на туризма съобщи пред медиите за утвърден протокол по приемане на туристи това лято. Според министър Харис Теохарис се изисква сертификат за ваксиниране или отрицателен ПСР тест, предаде БНР.

На границата властите ще прилагат бърз тест за коронавирус. Осигурени са специализирани хотели за туристи, които евентуално покажат симптоми на заразяване.

От първите дни на април започва масово ваксиниране на работещите в туризма, за тази цел са осигурени достатъчно дози, съобщиха от здравното министерство.

Официално Атина посочи, че туристическият сезон ще стартира от 14 май, а при подобрена епидемиологична обстановка е възможно и по-рано, според министър Теохарис.

В рамките на идеята „острови без Ковид-19“ нидерландска туристическа агенция провежда експеримент с 200 туристи. Те могат да посетят от 12 април остров Родос, като се настаняват в 5-звезден хотел. Нямат право да напускат хотела.

Цената е почти три пъти по-ниска от реалната. Вече има над 5000 желаещи да почиват на остров Родос дори и с ограничения.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


 


4
2 rate up comment rate down comment 1
Не можеш да го разбе
преди 2 години
Маринче в Гърция се ходи на почивка , ти си за слънчака. Сигнализирай за неуместен коментар
3
3 rate up comment rate down comment 18
Алкап
преди 2 години
Никой няма да стъпи на гръкомориетоА западняците като и некои българи не са добре в главите.. в Гърция не е кой знае какво.. като море и обслужване.. Сигнализирай за неуместен коментар
2
20 rate up comment rate down comment 6
Аз
преди 2 години
Хората имат търговски нюх.Отново ще сме на опашката Сигнализирай за неуместен коментар
1
47 rate up comment rate down comment 11
Марина
преди 2 години
Не, благодаря! Нито ще се подлага на измислени тестове, нито на опасни ваксини. На почивка ли ще отивам или в изолационна болница с гледка?! Сигнализирай за неуместен коментар