Франция ще предложи ваксини срещу Ковид-19 на всички граждани над 70 г.

Болниците в страната отчитат истински бум на новозаразени

23.03.2021 | 23:08 Редактор: Юлия Христова
Франция ще предложи ваксини срещу Ковид-19 на всички граждани над 70 г.

Франция ще предложи ваксини срещу Ковид-19 на всички граждани над 70-годишна възраст още този уикенд в опит да се ускори имунизационната кампания в страната и да бъде овладяна третата вълна на заразата, заяви френският президент Еманюел Макрон, цитиран от Ройтерс.

Франция и много от съседните ѝ страни са под засилен пандемичен натиск, което застрашава възстановяването на икономиката в Европа. Болниците в страната отчитат истински бум на новозаразени, заяви директорът на френската федерация на болниците и призова за по-строги ограничения върху социалните контакти, ако разпространението на Ковид-19 не се забави скоро.

Новите рестрикции, свързани с коронавируса, включващи затваряне на магазините за стоки, считани за "неосновни" и ограничаване на свободата на придвижване, влязоха в сила в Париж и по-голяма част от Северна Франция миналия уикенд, но Макрон се въздържа от въвеждане на пълен локдаун. "Ще ускорим разпределянето на ваксините от събота", каза френският президент по време на посещение във ваксинационен център в Северна Франция.

По-късно Макрон заяви, че се надява да има кампании за ваксиниране на целеви групи като учителите до април или май, и че в надпреварата с времето обществените празници не бива да стават пречка за продължаване на програмата за имунизация, пише "Монитор".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК