Байдън: Трябват промени в законите, за да спре расовата дискриминация

Системният расизъм и върховенството на бялата раса са грозни отрови, подчерта той

22.03.2021 | 11:24 Редактор: Юлия Христова
Байдън: Трябват промени в законите, за да спре расовата дискриминация

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че трябва да се направят промени в американските закони, за да се премахне расовата дискриминация, пише БГНЕС.
 
В изявление, публикувано по повод Международния ден за премахване на расовата дискриминация, Байдън категорично заяви, че "системният расизъм и върховенството на бялата раса са грозни отрови, които отдавна измъчват САЩ".
 
Американският президент подчерта още, че расизмът и ксенофобията са глобални проблеми, но трябва да се направят и вътрешни реформи

"Трябва да променим законите, които дават възможност за дискриминация в нашата страна, и трябва да променим сърцата си“, каза Байдън и добави, че неговата администрация „няма да се свени да се ангажира с усилената работа, за да ликвидира вредното наследство от робството и нашето отношение към индианците. Нужна е ежедневната работа за справяне със системния расизъм и насилието срещу чернокожи, латиноамериканци, азиатци и други малцинствени общности".
 
Байдън припомни, че още в първия си ден на поста той е подписал президентска заповед, която установява цялостен правителствен подход към расовата справедливост. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК