Путин отвърна на Байдън: Бъдете здрав!

Руският президент отговори на американския си колега

18.03.2021 | 18:18 Редактор: Десислава Атанасова

Руският президент Владимир Путин с официален отговор след интервюто на Джо Байдън, в което беше наречен "човек без душа" и "убиец".

Докато Русия продължава да иска извинение за думите на американския президент, Путин пожела на Байдън здраве и подчерта, че не влага никаква ирония в думите си. 

"Бъдете здрав! Пожелавам му здраве. Казвам това без ирония и не се шегувам. Когато оценяваме други хора или държави и народи, ние винаги сякаш виждаме себе си като в огледало", каза Путин в отговор на своя американски колега. 

Именно утвърдителният отговор на Джо Байдън по време на интервю за ABC изостри и без това напрегнатите отношения между Вашингтон и Кремъл.

Думите на Байдън са по повод доклад на американското разузнаване за руска намеса в президентските избори през 2020 година. 

В Крим, където Русия празнува седмата годишнина от анексирането на полуострова, Путин даде още примери как американците са устроили "геноцид на местното население".

"Винаги виждаме собствените си качества в друг човек и смятаме, че той е същият като нас и на тази основа оценяваме действията му и даваме оценка като цяло", допълни още руският президент 

Говорителят на Кремъл заяви, че досега в историята не е имало такова отношение от страна на Съединените щати.
 
"Това е еднозначно. Байдън категорично показа, че не иска подобряване на отношенията между двете страни", каза Дмитрий Песков

А в коментар по казуса говорител на Европейската комисия заяви, че Путин като президент носи отговорност за действията на страната, а списъкът с опити за убийство бил дълъг. Като пример се дава случаят Скрипал и Навални.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК