43-ма са вече починалите след ваксинация в Австрия

Това се посочва в доклад на Федералната служба за безопасност в здравеопазването

09.03.2021 | 16:14 Редактор: Искра Ангелова
43-ма са вече починалите след ваксинация в Австрия

Броят на смъртните случаи в Австрия след ваксинация срещу новия коронавирус достигна до 43. Не е установена обаче връзка с използваните препарати. Това се посочва в доклад на Федералната служба за безопасност в здравеопазването (BASG) за отчетния период от 27 декември 2020 г. до 5 март 2021 г., публикуван във вторник. Информацията от документа е цитирана от ТАСС.

Миналата седмица австрийската служба за надзор съобщи за 41 смъртни случая след ваксинация с препарата на Pfizer/BioNTech, но отново не е установена връзка с препарата. "BASG е докладвала 43 смъртни случая около времето на ваксинация срещу Ковид-19 (42 – Pfizer/BioNTech, 1 - AstraZeneca)“, се казва в доклада. Според документа "към днешна дата няма факти за връзка с ваксината, разследването продължава", съобщава "Фокус".

На 7 март Австрия започва да проучва обстоятелствата около смъртта на 49-годишна жена, настъпила след ваксинация с препарата на фармацевтичната компания AstraZeneca. Като предпазна мярка останалите запаси от тази партида ваксини няма да бъдат използвани. От тази партида, 37 хиляди дози от ваксината са употребени без последствия. Само около 6 хиляди дози от това лекарство са останали неизползвани.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК