Pfizer/BioNTech проучва ефектите от трета доза ваксина срещу новите щамове

Първата група ще включва лица на възраст 18–55 години

25.02.2021 | 16:23 Редактор: Искра Ангелова
Pfizer/BioNTech проучва ефектите от трета доза ваксина срещу новите щамове

Компаниите Pfizer Inc. и BioNTech SE обявиха в четвъртък, че ще започнат изпитвания, за да определят дали трета доза от тяхната ваксина срещу Ковид-19 неутрализира новите варианти на коронавируса, съобщава телевизия CNBC.

Компаниите заявиха, че ще тестват хора от две възрастови групи, които вече са получили по две дози от тяхната ваксина. Първата група ще включва лица на възраст 18–55 години, а втората група на възраст 65–85 години, информира БНР.

Фирмите добавиха, че не са открили доказателства, че новите варианти на коронавируса са довели до "загуба на защитата, осигурена от нашата ваксина", но добавиха, че ще продължат да изследват и нови версии на тяхната ваксина, ако оригиналната се окаже неефективна срещу други варианти на Ковид инфекцията.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 2
palkat
преди 3 години
Това е изкуствено създаден вирус, незнайно къде , кога и от кого, но несъмнено чрез технологии извън познатите от човека досега. Когато обществото му се противопостави чрез N-начина вирусът отговаря чрез 2.N начина и то доста бързо.Явно целта е постепенно намалявяне на човешката популация. При линейна зависимост ако се запази средно 2,5 млн./година, 10год. -25 млн, 20год.-50млн. Сигнализирай за неуместен коментар