Мъск покани Путин на разговор в социалната мрежа Clubhouse

От Кремъл определиха поканата като "интересна"

16.02.2021 | 14:52 Редактор: Никола Симеонов
Мъск покани Путин на разговор в социалната мрежа Clubhouse

"Бихте ли искали да говорите с мен в Clubhouse?" 

С този въпрос главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX Илън Мъск се обърна към официалния английски акаунт на Кремъл в Twitter, наречен "President of Russia” в събота.

Милиардерът Мъск очевидно иска да разговаря с Владимир Путин, научи общността на приложението за аудио чат чрез покани Clubhouse, което в момента набира популярност и в България.

За какво става дума? И защо разговорът трябва да се води точно в Clubhouse, при положение че двамата събеседници могат да използват и други канали? Не е ясно. "Би било голяма чест да говоря с Вас“, дописа Мъск на руски. 

Сигурно е едно: искането вероятно е прието. Говорителят на Путин Дмитрий Песков нарече в понеделник това "много интересно предложение'. В същото време той добави, че първо трябва да стане по-ясно какво точно е имал предвид Мъск. Едва тогава "ще реагираме“, каза Песков. Говорителят също така посочи, че Владимир Путин обикновено не използва онлайн мрежи, предава AFP.

Clubhouse е аудио платформа, при която потребители могат да посещават цифрови стаи, в които могат да обсъждат различни теми или просто да слушат дискусия. Достъп до приложението се дава само на тези, които се регистрират в списък на чакащи или са поканени от съществуващ член. Така Clubhouse, създадена едва през 2020 г. от Alpha Exploration & Co, получава известна нотка изключителност. Засега обаче апликацията е достъпна само за iOS устройства. 

Изглежда, че приложението се харесва и на известни личности, политици и технологични милиардери. Освен Илон Мъск наскоро онлайн в Clubhouse се появи и  шефът на Facebook Марк Зукърбърг. Членове на приложението вече са и Кание Уест, както и Мийк Мил, Джо Бъдън и Тори Ланес - за да общуват по-индивидуално с феновете си.

Четете още по темата в Investor.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК