Великобритания постига целите си: Ваксинираните са над 13 млн.

Около 520 000 британци са получили втората доза

11.02.2021 | 08:43 Редактор: Ивет Арабова
Великобритания постига целите си: Ваксинираните са над 13 млн.

Над 13 милиона души във Великобритания са получили първата си доза от ваксината срещу Ковид-19, съобщи в Лондон премиерът Борис Джонсън, цитиран от информационните агенции.

При това положение правителството е напът да постигне целта, която само си постави - до средата на февруари да са поставени 15 милиона първи дози.

Около 520 000 британци са получили втора доза. В Англия - най-голямата от съставните части на Великобритания, всеки четвърти пълнолетен е ваксиниран, според правителството.

Установените за последното денонощие нови случаи на заразяване са малко над 13 000, а починалите са над 1000, като и двата показателя намаляват. Седемдневната заболеваемост за цялата страна е около 190 случая на 100 000 души. 

Снимка: Bloomberg/Jason Alden

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
1 rate up comment rate down comment 0
Никола
преди 3 години
Да това е във Англия, а къжете сега за България. Едно че хората не щат да се имонизират, но и няма достатъчно дози за тези които искат. Кога ще започнат да ваксинират хората над 65год. или чакат да намалеят на половина. Не вярвайте на никой който казва, че Герб е първа политическа сила .Истината ще излезе след изборите. Хора излизайте и гласувайте по съвест няма значение за кого. Сигнализирай за неуместен коментар