Отстраниха трима студенти от университет заради участие в протестите за Навални

Ректорът отбеляза, че е подписал тези заповеди "с болка в сърцето ми, защото се тревожа за всеки един от Вас"

31.01.2021 | 08:50 Редактор: Радостина Димитрова
Отстраниха трима студенти от университет заради участие в протестите за Навални

Отстраниха трима студенти от Астраханския държавен университет (АГУ) след участие в неразрешените протести в подкрепа на Навални на 23 януари, съобщи ректорът на университета Константин Маркелов, цитиран от РИА Новости.

"Уважаеми студенти от АГУ! Искам да се обърна към вас и като ректор, и като обикновен човек. Знаете, че след събитията от 23 януари няколко студенти от нашия университет бяха наказани по административен ред и ръководството на университета, заедно със студентското самоуправление, бяхме принудени да вземе решение за изключване на трима студенти ", - написа той в групата "Пряка линия с ректора на АГУ" в социалната мрежа "ВКонтакте", цитиран от "Фокус".

Той отбеляза, че е подписал тези заповеди "с болка в сърцето ми, защото се тревожа за всеки един от Вас". "Но законът е закон. Според вътрешните разпоредби ние бяхме длъжни да се разделим с тях", добави ректорът.

Маркелов призова студентите сто пъти да мислят, когато ги поканят да участват в неразрешени митинги, шествия или да извършват други незаконни действия. "В тълпата може да има провокатори и последиците да са много тъжни", обясни той и добави, че човек трябва да изразява мнението си само по законни начини.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК