Сагата с "двореца на Путин" продължава: Руски милиардер твърди, че е истинският собственик

Ротенберг уточнява, че след като дворецът бъде завършен, ще бъде ползван като хотел

30.01.2021 | 18:50 Редактор: Радостина Димитрова

Сагата с предполагаемия дворец на президента Владимир Путин продължава. Руският милиардер - Аркадий Ротенберг заяви, че той е истинският собственик на луксозния имот на Черно море.

Бизнесменът Аркадий Ротенберг, който е приближен до президента Путин, направи разкритието в интервю, публикувано в прокремълския канал Mash в Telegram. По думите му преди няколко години той сключва сделка с кредитори и така получава имота, чиято площ е 39 пъти по-голяма от Монако.

Ротенберг уточнява още, че след като дворецът бъде завършен, ще бъде ползван като хотел.

Признанието на Ротенберг пред Mash идва, след като вчера журналисти от същия канал публикуваха видео в YouTube от двореца. Или по-точно от вътрешността му. От кадрите се вижда, че масивната сграда все още е в процес на строеж и няма обзавеждане.

Появиха се съмнения обаче кога точно е заснето видеото и дали е достоверно към днешна дата. Едно е ясно - показаното него е в ярък контраст с документалния филм на руския опозиционер Алексей Навални и екипа му. В разследването им присъстват снимки от интериора на двореца, които разкриват пищно декорирани стени и скъпи мебели.

Критикът на Кремъл е категоричен - всичко това е собственост на президента Путин, придобита чрез сложни корупционни схеми, в които са въвлечени близки до държавния глава бизнесмени. Самият Путин отрече обвиненията.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Читател
преди 3 години
Когато истината "изплува",в кой гьол ще се хвърли льохманът Нахални? Подтикван от фльорцата до него,той е решил да става герой в мирно време. Един не реализирал се в живота индивид,днес иска да бъде споменаван в някои средства за масово заблуждение. Сигнализирай за неуместен коментар