Путин опроверга филма на Навални: Нямам дворец

Видеото събра над 86 млн. гледания само за 5 дни

25.01.2021 | 15:15 Редактор: Ивет Арабова

Руският президент Владимир Путин отрече да притежава дворец. Държавният глава отхвърли обвиненията в корупция, които опозиционерът Алексей Навални отправи в документален филм, гледан над 86 милиона пъти..

По време на видеоконферентен разговор със студенти - президентът Владимир Путин беше попитан дали е собственик на луксозния замък, разположен на брега на Черно море, и за първи път отговори директно. 

Скандалът около президента Путин се завихри преди седмица, когато опозиционерът Алексей Навални и екипът му публикуваха в YouTube разследване, според което държавният глава притежава замък на стойност над 1 милиард американски долара. Комплексът се простира на площ 39 пъти по-голяма от Монако. Притежава собствена хеликоптерна площадка, амфитеатър, подземен тунел, стигащ до плажа и много други придобивки, повдигащи въпроси.

"Това е цял град или по-скоро кралство. Има непревземаеми огради, пристанище, охрана, контролно-пропускателен пункт, църква. Това е като отделна държава в Русия. И има един-единствен и незаменим цар - Путин", заяви Навални.

Интериорът на замъка не е по-скромен. Вътре има театър, плувен басейн, винарна, фитнес и хокейна пързалка. Самият президент заяви, че за предполагаемия му палат се спекулира от години, но никога не е представено доказателство, че е негов. 

"Публикуваха снимка, на която плувам бътерфлай, в плувен басейн, в който никога не съм ходил. Не знам какъв е този басейн, но плувах по този начин в река Енисей през 2016 г. това е просто манипулация", заяви президентът.

Според Навални и екипа му луксозният комплекс е финансиран чрез сложна корупционна схема, в която са въвлечени близки до Путин бизнесмени. Теорията се подкрепя и от разказа на Сергей Колесников - вече бивш приближен до президента. Преди няколко години той разкри, че лично е участвал в строежа на замъка на Путин и заяви, че голяма част от парите са дошли от отклонени суми от благотворителни дарения.

 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК