Навални съсипа Путин и Кремъл: Злодеи, няма да ни уплашите, мнозинство сме

"Можете да ме оковете в белезници, но това няма да продължи вечно", настоя опозиционерът

29.01.2021 | 13:05 Редактор: Тодор Петров

Опозиционерът Алексей Навални направи предизвикателно съобщение чрез видеовръзка от затвора вчера, предупреждавайки Кремъл, че сега може да има силата да го окове, "но това няма да продължи вечно".

"Ще го кажа още веднъж - няма да успеете да ни уплаши. Всъщност, ние сме мнозинство. Няма да успеете да изплашите милиони хора, които са били ограбени от властта", категоричен е Навални.

Облечен в синя качулка и седнал в малка гола стая с розови стени, опозиционният лидер обвини президента на Русия Владимир Путин, заявявайки, че наказателното производство срещу него е абсурдно.

"Това е демонстративно беззаконие, за да бъда уплашен заедно с всички останали", каза той и добави, че арестът му е организиран от "хората, които ограбват страната му от 20 години" и иска да покаже, че те са "собствениците" на Русия, пише dnes.bg.

Навални заяви, че неговите мъчители "не са собственици на страната и никога няма да бъдат, а десетки милиони хора са съгласни с него". 

Посочвайки охранителите до себе си, той добави: "Да, силата вече е на ваша страна и можете да поставите един човек до мен, втори човек и да ме оковете в белезници, но това няма да продължи вечно."

Навални приключи своята реч заявявайки: "Няма да позволим шепа злодеи да наложат правилата си на нашата страна. Благодаря ви."

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК