Дубай затяга мерките за туристи заради Ковид-19

От началото на пандемията в емирството са регистрирани над 293 000 случая

28.01.2021 | 20:20 Редактор: Искра Ангелова
Дубай затяга мерките за туристи заради Ковид-19

Властите на Дубай въвеждат по-строги правила за влизане в страната на чуждестранни туристи от 31 януари заради пандемията от коронавирус. Това съобщи с туит днес правителствената пресслужба, цитирана от информационните агенции.

Според новите правила всички чуждестранни граждани, пребиваващи в Дубай, ще трябва да представят отрицателен PCR тест за Ковид-19, направен до 72 часа преди отпътуването. Досега тестът трябваше да бъда направен до 96 часа по-рано.

Пристигащите от редица страни (в зависимост от ситуацията с коронавируса) може да се наложи да направят допълнителен тест в Дубай, се посочва в туита.

По последни данни от началото на пандемията в емирството са регистрирани над 293 000 случая на заразяване с коронавируса и над 819 жертви, информира БНР.

Обединените арабски емирства (ОАЕ), част от които е Дубай, започнаха експериментално ваксиниране през октомври миналата година. В момента ваксина е достъпна за всички желаещи на възраст над 16 години. 

Властите планират в течение на първото тримесечие на тази година да са ваксинирани 50% от жителите на страната. ОАЕ одобриха за използване руската ваксина "Спутник V"`, китайската Sinopharm, както и препарата на Pfizer/BioNTech.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК