Компаниите вече знаят: Работата от вкъщи е не по-малко продуктивна

Работещи, разделили времето си между офиса и дома, искат този модел да се запази

15.01.2021 | 12:35 Редактор: Юлия Христова

Лондонското Сити в 1 часа на обед. Близо половин милион души работят тук. Е, вече не. Пандемията от Ковид-19 промени връзката ни с работния ни офис, може би завинаги.

Милион служители разбраха, че бракът им с офиса, пътуването до работа и правилото да са в 9 часа зад бюрото не са задължителни. Откриха, че могат да имат по-отворена връзка с офиса си.

Компаниите вече знаят, че макар служителите да работят дистанционно, екипите са все така продуктивни. Служителите вкусиха от гъвкавия работен режим и го харесаха.

Каква ще бъде новата нормалност?

Проучвания показват, че работещи, разделили времето си между офиса и дома, искат този модел да се запази. Фирмите също харесват идеята.

Британско проучване с над 2000 офис респондента показа, че повечето от тях не планират да стоят по 5 дни седмично в офиса след края на пандемията. И директори, и служители определят дистанционната работа като трайна тенденция.

Проучване на McKinsey сред 800 участника на висши постове в цял свят показа, че 15% от тях ще разрешат на персонала си да работи 2 или повече дни седмично от вкъщи.

Цялата статия четете на bloombergtv.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Да работи човек от вкъщи е в пъти по-продуктивно! Сигнализирай за неуместен коментар