Работата от вкъщи увеличава рисковете от кибератаки

Количеството фишинг пробиви се е увеличило с почти 100% през първата половина на 2020 г.

10.12.2020 | 11:43 Редактор: Юлия Христова
Работата от вкъщи увеличава рисковете от кибератаки

Тенденцията да се работи от вкъщи по време на пандемията Ковид-19 увеличава рисковете за компаниите, тъй като служителите може да подхождат с пренебрежение към своята компютърната сигурност, според Браян Дийз според - посоченият за най-добър икономист от новоизбрания президент Джо Байдън.

"Сега експериментираме със среда, в която компаниите трябва масово да разпръснат работната си сила и да работят с офис мрежи от разстояние", каза Браян Дийз, назначен от Байдън за ръководител на Националния икономически съвет, в интервю, излъчено в сряда от Freakonomics Radio.

Количеството фишинг атаки срещу тези домашни офис мрежи се е увеличило с почти 100% през първата половина на 2020 г., допълва Дийз. Фишинг атака означава, че някой опитва да ви подведе да споделите лична информация онлайн. Най-често това се случва чрез използването на фалшиви имейли, които обикновено включват прикачен файл, който детонира зловредния софтуер при отваряне.

Дийз, изпълнителен директор на BlackRock, също работи по президентската кампания на Барак Обама през 2008 г. и се присъедини към неговата администрация през 2009 г. Той беше част от работната група, натоварена с преструктурирането на автомобилната индустрия след финансовата криза, а по-късно стана заместник-директор на Службата за управление и бюджет, пише bloombergtv.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК