Европа затяга мерките срещу Ковид-19, а в Лондон протестират срещу ограниченията

Ски туризмът от днес е разрешен в Словения

03.01.2021 | 13:42 Редактор: Искра Ангелова

Случаите на Ковид-19 по света вече са над 84 милиона. В редица европейски страни действат нови мерки за ограничаване на разпространението на вируса.

От 06:00 часа тази сутрин в Гърция е в сила пълна карантина, която ще продължи до 11 януари. До тогава в страната ще важи и вечерен час от 21:00 часа вечерта до 05:00 сутринта. Протоколът за влизане в страната не се променя. 

Вечерен час е в сила от вчера и в 15 департамента на Франция – от 18 ч. до 06:00 ч. сутринта жителите на страната нямат право да напускат домовете си, освен по здравословни и служебни причини. В този случай са длъжни да удостоверят причината за излизането с документ.

Следващата седмица в Италия трябваше да бъдат отворени ски курортите. Решението обаче беше отложено за 18 януари. Според местните власти няма условия те да отворят на 7 януари, въпреки че броят на заразените спада през последните дни. 

Ски туризмът от днес е разрешен в Словения, но желаещите да посетят планинските курорти трябва да имат негативен тест за коронавирус. Бързи антигенни тестове ще могат да се правят още на влизане в страната, а от утре с тях ще започне и масово тестване на населението в страната.

А след нов рекорд с близо 58 000 заразени във Великобритания, жителите на Лондон излязоха на протест срещу строгите ограничения. Въпреки забраната на открито да не се събират повече от двама души, в центъра на града излязоха над 200 протестиращи.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Станко Кънчев
преди 3 години
Европейците затягат мерките, а ние пуснахме малките ученици на училище. Сега се чудят умниците дали и големите да са на школо. Ами пускате, после само да не ревете, че смъртността се е вдигнала. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Тъпи
преди 3 години