Лондон реактивира полевите болници и затвори началните училища

Регистрирани са повече от 50 хил. нови случаи всеки ден в последните 4 дни

02.01.2021 | 16:37 Редактор: Искра Ангелова
Лондон реактивира полевите болници и затвори началните училища

Великобритания реактивира полевите болници, построени в началото на пандемията, и затвори основните училища в Лондон, за да ограничи бързото разпространение на новия щам на  коронавируса, предава Ройтерс.

Регистрирани са повече от 50 хил. нови случаи всеки ден в последните 4 дни, заради което здравната служба заяви, че се подготвя за нова вълна от пациенти и се нуждае от повече легла.

Съобщението идва само няколко дни, след като Кралската лондонска болница съобщи на персонала по имейл, че вече е в "режим на медицина при бедствия" и не може да осигури критични грижи с висок стандарт.

Тъй като столицата е една от областите, които са най-силно засегната от новия щам на вируса, правителството реши да затвори всички основни училища в Лондон. Властите на практика отмениха предишно свое решение отпреди два дни.

"Образованието и благосъстоянието на децата остава национален приоритет", коментира министърът на образованието Гавин Уилямсън. "Преминаването към дистанционно образование наистина е крайна мярка и временно решение", допълва той, цитиран от Investor.bg.

Великобритания се бори с новата вълна на коронавируса, който вече уби 74 хил. души и смаза икономиката. Страната е една от най-силно засегнатите в света.

Правителството на премиера Борис Джонсън беше критикувано за множеството обрати по време на пандемията, включително забавяне въвеждането на национална блокада при първата вълна през март.

Временните болници в конгресните центрове например бяха построени за дни. Много малка част от тях бяха използвани, но те останаха в готовност.

Според информации на Sky News отделенията за интензивно лечение на три лондонски болници са били пълни в навечерието на Нова година. Това е принудило лечебните заведения да местят пациенти.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК